כמה זמן אורך התהליך?
על שאלה זו ניתן לענות רק לאחר פגישת הכרות ראשונה. בפגישה זו אנו מבררים עם המתגייר את הרקע שלו, אורח חייו ומצבו המשפחתי ובהתאם לכך בונים אתו, יד ביד, את הליך הגיור, ומכאן נגזר אורכו.
הדלת שלנו פתוחה ואתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה באמצעות הטלפון, הפייסבוק, מייל או כאן באתר
על שאלה זו ניתן לענות רק לאחר פגישת הכרות ראשונה. בפגישה זו אנו מבררים עם המתגייר את הרקע שלו, אורח חייו ומצבו המשפחתי ובהתאם לכך בונים אתו, יד ביד, את הליך הגיור, ומכאן נגזר אורכו.
התהליך מתחיל תמיד בפגישת היכרות אישית, בה אנו מבקשים מהמתגייר לספר לנו על אורחות חייו, על הקשר שלו למסורת ישראל בחיי היומיום ועל מצבו האישי והמשפחתי. בפגישה זו אנו בונים יחד עם המתגייר מסלול הכנה לגיור, המתאים לו, ובמידת הצורך מפנים אותו ללימודים. כאשר מדובר במועמד לגיור המקיים אורח חיים יהודי, חי בארץ תקופה ממושכת, התחנך במוסדות החינוך בישראל או במסגרת יהודית בחו"ל ושאינו משייך עצמו לדת אחרת – יתכן ובית הדין יערוך את הגיור גם ללא הפנייה ללימודים.
אנו מציעים למתגיירים שלנו, כחלק מהליך הגיור, קורסים נוחים ונגישים בשלוש שפות – עברית, אנגלית ורוסית, גם באונליין- תמורת דמי רישום סמליים
אנו מצפים מהמתגייר המגיע לבית הדין להביע נכונות להיות חלק בלתי נפרד מהעם היהודי מבחינת זהות, שייכות וקשר למסורת היהודית, כמו גם לקבל על עצמו עול תורה ומצוות.
תהליך הגיור שלנו הוא ללא תשלום. יחד עם זאת, במסגרת הגיור המתגיירים נדרשים להיעזר בשירותים משלימים, הכרוכים בתשלום לספקי השירות, כדוגמת: תשלום למוהל, תשלום למועצה הדתית עבור טבילה במקווה, וכד'. במידה והמתגייר מופנה ללימודים – אנו מציעים לימודים ללא תשלום (מלבד דמי רישום סמליים).
דייני גיור כהלכה הם רבנים אורתודוכסיים, שהנם ראשי ישיבות, רבני ערים ומנהיגי קהילות. גישתם בענייני גיור משלבת הבנה עמוקה של ההלכה היהודית, יחד עם חיבור חזק לחברה הישראלית והבנה של המציאות הייחודית של מדינת ישראל כמדינת קיבוץ הגלויות.
בתי הדין שלנו פועלים באזור ירושלים, הצפון והמרכז.
מבחינת מהות הגיור – כן; גיור כהלכה הינו גיור אורתודוכסי, ציוני דתי, נאמן להלכה, המבוצע על ידי רבנים מוסמכים, בתמיכת קהילות יהודיות בישראל ובעולם.
מבחינת הגישה והתהליך – התפיסה שלנו שונה מהתפיסה ברבנות, ועל כן יש גם שוני בדרישות שלנו. ראשית, ב'גיור כהלכה' ניתן לגייר ילדים גם ללא גיור האם, בתנאי שהאב יהודי על פי ההלכה, שני ההורים מסכימים לתהליך ומנהלים בביתם אורח חיים יהודי. שנית, אנו רואים את הגיור לא כסיום של תהליך, אלא כהתחלה של חיים יהודים, ולכן דיון בבית הדין לא מהווה מבחן ידע מסכם, אלא מפגש לבירור הזהות ואורח החיים היהודי והכוונה לעתיד.
כן. הגיור במסגרת 'גיור כהלכה' מאפשר להירשם במשרד הפנים כיהודים, בתום הליך בקשה להכרה מול בית המשפט, המתבצע לאחר הגיור. מאות מתגיירים של 'גיור כהלכה' כבר הוכרו כיהודים על ידי המדינה, וכל מתגייר שלנו מוזמן לבקש הכרה דומה. על אף שהגיור תקף מבחינה הלכתית, הוא אינו מאפשר בשלב זה להירשם לנישואים ברבנות (ראו בהמשך).
לאחר הגיור יש להגיש בקשת שינוי רישום לבית המשפט המחוזי. לשם כך ניתן להיעזר בעורכי דין של עמותת "עתים" ולקבל סיוע משפטי מסובסד.
ניתן לערוך לאחר הגיור חופה יהודית כשרה, על ידי רב אורתודוכסי, כדת משה וישראל, אך לא לרשום את הנישואים ברבנות, מפני שהרבנות מוכנה להכיר אך ורק בגיורים שהיא ערכה בעצמה במסגרת מערך הגיור הממלכתי. חשוב לציין שנישואים הנערכים כדין תורה מחוץ למסגרת הרבנות תקפים על פי ההלכה היהודית, אך לא מבחינה אזרחית, ועל כן, על מנת להירשם כנשואים במרשם הנישואין, אנו ממליצים למי שהתגייר אצלנו להינשא במקביל בנישואים אזרחיים בחו"ל. אנו פועלים למען שינוי מדיניות הדלת הסגורה של הרבנות, ומקוום שבעתיד הרבנות תכיר בכל הגיורים שנערכו במדינת ישראל כהלכה.
מבחינת ההלכה היהודית, הליך הגיור הוא תהליך פשוט יותר עבור ילדים מתחת לגיל מצוות (גיל 12 לבנות ו- 13 לבנים), ולכן, המסלול המיוחד שלנו לילדים הוא מסלול גיור נגיש יותר. אנו מאמינים, שילד אשר גדל בישראל, כחלק מחברה הישראלית-יהודית הוא כבר בעל זהות ושייכות יהודית, ועל כן הרבה מהמשפחות בישראל, ממילא עומדות בקריטריון זה. למעשה, עבור משפחות המעוניינות לגדל את ילדיהן כיהודים – מה שנדרש הוא הסכמה של שני ההורים לגיור ולהמשך ניהול אורח חיים יהודי, עמידה של הילד עם ההורים בפני בית דין של שלושה דיינים, טבילה במקווה וברית מילה לבנים. התהליך מתאים במיוחד עבור ילדים מאימוץ או פונדקאות.
בנוסף, ההלכה מתירה, וכמוה גם אנחנו, לגייר ילדים שאמם אינה יהודייה ואינה מעוניינת להתגייר, בתנאי שהאב יהודי ומגדל את ילדיו בסביבה יהודית. כמובן שתהליך זה דורש מעורבות מלאה של הורי הילדים ותמיכתם בתהליך. באופן דומה, בית הדין שלנו מספק מענה גם להורים יחידנים.
מבחינה הלכתית ניתן לגייר ילדים כבר מגיל לידה, אולם בשל בטיחות הטבילה במקווה, אנו נוהגים לגייר ילדים מגיל חצי שנה.
כן. ניתן לגייר ילדים, גם כשההורים גרושים, וזאת בתנאי ששני ההורים משתפים פעולה ומספקים הסכמה בכתב.
כן. כל עוד האב יהודי והילדים חיים בבית שמתנהל לאור המסורת היהודית, בהתאם לפסיקתו של הרב נחום רבינוביץ' זצ"ל.
כן. במידה וההורה הוא אפוטרופוס בלעדי, ובכפוף להצגת כל האישורים המוכיחים זאת.
ודאי. הגיורים שלנו נערכים בליווי עשרות רבנים ובתמיכת קהילות יהודיות בישראל וברחבי העולם, שישמחו לסייע בכל טקסי מעגל החיים היהודי, ובכלל זה בר ובת מצווה. אנו מלווים את המתגיירים שלנו גם לאחר הגיור ותומכים בכל משפחה בהמשך המסע היהודי שלה.